Minder koolhydraten eten proteine dieet

We worden steeds bewuster van voeding. Wil jij ook een gezonde levensstijl bereiken? Dan is minder koolhydraten eten iets voor jou. Het is zelfs heel populair! Maar voordat je begint aan minder koolhydraten is het handig om hier meer over te leren. In welke producten zitten koolhydraten en hoe begin ik eraan? Lees snel verder.

3 brandstoffen van het lichaam

Als je begint met minder koolhydraten eten gaat je lichaam anders werken. Om te begrijpen hoe dat werkt kijken we naar de 3 brandstoffen van het lichaam:

1. Proteine: proteïne worden ook wel eiwitten genoemd. Voorbeelden van proteïne producten zijn vis, vlees en noten. Proteïne zijn een belangrijke bouwstof voor ons lichaam. Het levert niet alleen de dagelijkse energie die je nodig hebt, maar is ook belangrijk voor je lichaam. Bovendien zorgen proteïne ervoor dat het spierverlies tijdens het volgen van een dieet tegengaat, mits je er voldoende van binnenkrijgt.

2. Vetten: vetten leveren energie en zijn er vooral als brandstof voor je lichaam. Het is verstandig om niet te veel vet te eten, omdat deze bij overschot worden opgeslagen als reserve. En dat zie je terug op lichaam.

3. Koolhydraten: koolhydraten worden net als vetten voornamelijk door ons lichaam gebruikt als brandstof. Suikers en zetmelen behoren tot koolhydraten. Vooral suikers bevatten geen enkele voedingsstof en leveren alleen maar calorieën. Ongebruikte koolhydraten worden als vet opgeslagen waardoor je zwaarder wordt.

Minder koolhydraten eten

Nu de drie brandstoffen van het lichaam zijn uitgelegd, zul je begrijpen welke voedingsgroepen je beter kan laten staan als je een gezonde levensstijl wilt bereiken. Het is dus verstandig om koolhydraten en vetten met mate te eten en juist meer eiwitten. Niet alleen zijn dit namelijk bouwstoffen, maar stilt ook de lekkere trek.

Actie!

Weg met koolhydraten!

De beste tip is om verleidelijke producten buiten je huis te houden. Als je suikerrijke producten niet koopt, kan je ze ook niet eten. Zo simpel is het! Vermijd deze producten: brood, pasta, rijst, aardappelen, koekjes, chips, toetjes, frisdrank, sappen.

Zorg voor eiwitrijke voeding

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig maar het is belangrijk om voldoende te eten tijdens je dieet. Zorg er voor dat je voldoende eiwit producten in huis hebt. Voor veel producten zijn er proteïne alternatieven zoals proteïne shakes en proteïne repen. Eet meer: groenten, fruit, vis, eieren, vlees en noten.

Een goed begin is het halve werk

Het klinkt cliché, maar het is helemaal voor. Zorg dat je vol goede moed begint aan het creëren van je gezonde levensstijl. Ban de koolhydraatrijke voeding dus uit je huis en haal juist proteïne producten in huis! Ook kun je natuurlijk altijd groenten eten.

Proteïne dieet

minder koolhydraten eten

Het 4 fase proteïne dieet van Protislank is een zeer geschikt dieet om jou te helpen bij het bereiken van een gezonde levensstijl. Het principe van het proteïne dieet is simpel: beperk koolhydraten (en suikers) en compenseer dit met het eten van meer eiwitten. Normaal dienen koolhydraten en vetten als de voornaamste brandstof voor het lichaam. Bij het minderen hiervan, schakelt je lichaam over naar plan b om aan energie te komen. Je lichaam begint dan de vetreserve te verbranden. En dit wil je hebben!

Hoeveel koolhydraten mag je eten?

Tijdens het proteïne dieet mag je in beperkte mate nog koolhydraten eten. Het is belangrijk om gemiddeld 45 gram koolhydraten per dag binnen te krijgen. Probeer hier niet te veel overheen te komen. Door alle koolhydraten van ieder product bij elkaar op te tellen kom je op het totaal aantal koolhydraten.

Eiwitten en groenten

Naast eiwitten zul je ook veel groente eten. Het proteïne dieet raadt aan tussen de 250-500 gram groenten per dag te eten. Groenten zijn natuurlijk erg gezond en leveren nuttige voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Echter moet je sommige groenten tijdelijk vermijden, omdat deze veel koolhydraten kunnen bevatten. Bekijk eens onze groentewijzer, waaruit je kan aflezen welke groentesoort je mag nuttigen per fase! Wil je een idee krijgen van hoe je week eruit ziet? Bekijk dan deze voorbeeld dagschema’s. Een gezonde levensstijl bereiken kan hartstikke leuk, gevarieerd en lekker zijn!

Begin vandaag nog met het bereiken van je gezonde levensstijl! Om minder koolhydraten eten makkelijker te maken is er een speciale dieetbox samengesteld. Met het startpakket 7 dagen kun je gelijk aan de slag. Je ontvangt 35 verschillende proteïne producten en suikervervanger sticks voor ontbijt, lunch, tussendoor, diner en snack!

minder koolhydraten eten

Voordelen van Protislank

  • Snelle levering uit voorraad
  • Gratis deskundig advies via email, telefoon, chat en social media.
  • Uitstekende klantenservice. 
  • Lekkere verantwoorde producten. 
  • Kant en klare startpakketten.
  • Veel producten zijn ook los te bestellen.
  • Je ideale gewicht bereiken met lekker eten.

Ben je nog aan het twijfelen of het proteïne dieet iets is voor jou? Of heb je vragen? Stel ze gerust! Onze klantenservice is 7 dagen per week open en zijn we bereikbaar via telefoon.