Met eieren kun je eindeloos variëren, wees lekker creatief. Dit recept voor koolhydraatarme ontbijt muffins gemaakt van ei is heerlijk om te maken als ontbijt, maar kan ook perfect als lunch of tussendoortje. Je kunt ze ook alvast een dag van te voren maken en je dag snel starten. Het leuke is dat je zelf groenten kunt toevoegen die jij lekker vindt.
Koolhydraatarme ontbijt muffins
Met eieren kun je eindeloos variëren, wees dus lekker creatief! Dit recept voor koolhydraatarme ontbijt muffins maak je met ei en jouw favoriete groenten. Je voegt namelijk gewoon groenten toe die jij lekker vindt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je voor groenten kiest die passen in het koolhydraatarm dieet. Hiervoor kun je kijken in de Protislank koolhydraatarm dieet groentewijzer. In de verschillende kolommen kun je aflezen welke groentesoort je mag eten in iedere fase van het dieet.
Dit recept kan je makkelijk van tevoren maken. Dat scheelt op de dag zelf weer wat tijd, terwijl je ’s ochtends wel kunt genieten van een koolhydraatarm ontbijt. De koolhydraatarme muffins maak je door jouw favoriete groenten te combineren met wat ei en kruiden. Dit mengsel doe je in muffinvormpjes en zet je vervolgens een paar minuten in de oven. Daarna zijn jouw muffins klaar om opgegeten te worden!
Met dit recept kan je zes ei-muffins maken. Je kunt van deze koolhydraatarme muffins genieten vanaf fase 1 van het koolhydraatarm dieet.
Koolhydraatarm ontbijt
Natuurlijk hoef je niet per se zelf in de weer voor een lekker koolhydraatarm ontbijt. Ons assortiment bestaat uit kant-en-klare koolhydraatarme producten. Deze bevatten tot wel 70% minder koolhydraten dan dezelfde producten uit de supermarkt. Er zijn veel producten waaruit je kunt kiezen, zodat er altijd wel iets is dat je lekker vindt. Denk aan crackers, omeletten, pannenkoeken, shakes en meer!
Koolhydraatarme ontbijt muffins
Benodigdheden
- Oven
- Muffinvormpjes
Ingrediënten
- 6 Eieren
- 1 handvol Spinazie
- 10 Cherrytomaten
- 1/5 Paprika
- Bieslook vers
- Peper en zout naar smaak toevoegen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvormpjes in met een bakspray of bekleed de vorm met cupcake papiertjes.
- Hak de spinazie fijn en snijd de cherrytomaten en paprika. Verdeel deze over de vormpjes.
- Klop de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het de eieren over de muffinvorm. Vul ieder vormpje voor ongeveer ¾.
- Bestrooi met fijngesneden bieslook.
- Zet de ei muffins in de oven voor ongeveer 15-18 minuten.
- Controleer met een prikker of ze gaar zijn.