Op zoek naar een makkelijke koolhydraatarme ovenschotel met kip? Dan zit je hier goed! Wij maakten deze heerlijke schotel met onder andere kip, champignons, broccoli, heerlijke kruiden en toppen af met gesmolten kaas. Een portie bevat slechts 11,8 gram koolhydraten!
Koolhydraatarme ovenschotel
Ovenschotels zijn een van de meest eenvoudige maar toch lekkere recepten! Je kunt namelijk al jouw favoriete producten met elkaar mengen. Daarnaast top je het af met heerlijk gesmolten kaas en dit maakt de maaltijd compleet! Maar hoe maak je dan een ovenschotel die ook nog eens koolhydraatarm is? Wij gebruikten koolhydraatarme pasta in de schotel omdat deze rijk is aan eiwitten en vezels. Daarnaast gebruiken we geen vette saus maar hebben we een heerlijk frisse zuivelspread verwerkt in de schotel. Zo krijg je toch een smeuïge samenstelling! Daarnaast is de ovenschotel uiteraard rijk aan groenten en eiwitrijke kip. Serveer de ovenschotel bijvoorbeeld met een verfrissende salade!
Er zitten enorm veel gezonde voedingsstoffen in deze koolhydraatarme ovenschotel met kip. De ovenschotel is bijvoorbeeld rijk aan eiwitten en vezels. Deze zijn onmisbaar bij een gezonde levensstijl, maar zeker ook bij een koolhydraatarme levensstijl.
Recept ovenschotel
Dit recept is voor 2 personen. Uiteraard kun je de ovenschotel ook makkelijk een dag bewaren in de koelkast en de volgende dag opwarmen.
Voedingswaarden per portie
- Energie: 440 kcal
- Vet: 19,9 gram
- Eiwitten: 49 gram
- Koolhydraten: 11,8 gram
- Waarvan suiker: 4,3 gram

Koolhydraatarme ovenschotel met kip
Benodigdheden
- 1 Ovenschaal
- 1 Oven
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 250 gram broccoli
- 200 gram kipfilet
- 2 zakjes fusilli koolhydraatarme pasta
- 1 ui
- 30 gram geraspte kaas 30+
- 50 gram zuivelspread kruiden, light
- 2 eetlepels olijfolie
- Naar wens: zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de pasta fusilli zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet even weg.
- Snipper ondertussen de ui, snijd de champignons in plakjes en snijd de broccoli in roosjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Blancheer de broccoli 30 seconden in kokend water (eventueel met zout). Spoel de broccoli af onder koud water en laat de broccoli goed uitlekken.
- Verhit de 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit hierin de uien. Voeg na enkele minuten de kip toe en bak goudbruin. Wanneer de kip bijna klaar is, voeg je de champignons toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur.
- Pak een grote kom en meng hierin alle groenten, de kip, de pasta en de zuivelspread light door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Pak een ovenschaal en doe hier het zuivelspreadmengsel in, maak af met geraspte kaas.
- Zet de ovenschotel 25 - 30 minuten in de oven.
- Verdeel de ovenschotel over 2 borden, eet smakelijk!