Ga terug
Koolhydraatarme zuurkoolschotel recept

Koolhydraatarme zuurkoolschotel met champignons en chorizo

Een heerlijke zuurkoolschotel die laag is in koolhydraten. Gevuld met champignons, chorizo, bloemkool en afgetopt met gesmolten kaas.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang avondmaaltijd, diner
Porties 4 personen
calorieën 211 kcal

Ingrediënten
  

  • 650 gram bloemkool
  • 500 gram zuurkool
  • 250 gram champignons
  • 3 zakjes gedroogde chorizo
  • 3 eetlepels geraspte 30+ kaas (30 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en de champignons in plakjes.
  • Kook de bloemkool gaar, dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons. Voeg, wanneer de champignons bijna gaar zijn, de chorizostukjes toe en bak deze kort mee.
  • Laat vervolgens de zuurkool uitlekken in een vergiet. Voeg dan de zuurkool, mosterd en kerriepoeder toe aan de pan met de champignons en de chorizo. Meng alles goed door elkaar en zet na een paar minuten het vuur uit.
  • Giet de bloemkool af en pureer met een staafmixer tot puree.
  • Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal. Bedek het zuurkoolmengsel met de bloemkoolpuree.
  • Strooi tot slot wat geraspte kaas over de bloemkoolpuree en zet de ovenschotel ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Verdeel ze zuurkoolschotel over 4 borden. Smakelijk!
Trefwoord koolhydraatarme zuurkoolschotel, zuurkoolschotel