Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng goed.
Druk het deeg op de bodem en langs de zijkanten van een taart- of quichevorm
Bak de bodem 12 tot 15 minuten in de oven. De korts kan tijdens het bakken een klein beetje omhoog komen, maar zal tijdens het afkoelen weer naar beneden zakken.
Laat de bodem afkoelen voordat je de vulling toevoegt. Zet de oven nu op 195-200 graden (voor de vulling van de quiche).
Maak de vulling voor de quiche. Snipper één ui, snijd de champignons in plakjes en de prei in halve ringen.
Verhit in een (hapjes)pan een eetlepel olijfolie en bak hierin de ui glazig. Wanneer de ui glazig is kan de prei worden toegevoegd. Bak de prei in 10 minuten gaar. Voeg na ongeveer 5 minuten ook de champignons toe. Als alle groenten gaar zijn, giet je het vocht wat uit de groenten is gekomen weg. Zet de groenten even weg.
Meng in een grote kom de eieren, de kaas, de roomkaas en wat peper en zout door elkaar. Voeg, wanneer alles goed gemengd is, de groenten door het ei-roomkaasmengsel.
Schenk het groentemengsel over de amandelbodem en bak de quiche gedurende 35 tot 45 minuten in de oven.