Ga terug
gevulde paprika koolhydraatarm

Gevulde paprika koolhydraatarm

Heerlijke koolhydraatarme gevulde paprika's uit de oven! Gevuld met rijst en groenten en gegratineerd met kaas.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang avondmaaltijd, Bijgerecht
Porties 2 paprika's
calorieën 275 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten.
  • Leg de halve paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak circa 10 min. in de oven.
  • Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af en zet even weg.
  • Doe de andere helft van de olijfolie in een (koeken)pan en bak hierin de Japanse wokgroenten beetgaar.
  • Pak een grote kom en meng hierin de proteïne rijst, de wokgroenten en 2 eetlepels chilisaus. Meng goed door zodat alles goed verdeeld wordt.
  • Neem de halve paprika's uit de oven en dep vanbinnen voorzichtig droog. Vul ze met het groenten-rijstmengsel. Bestrooi met de 30+ kaas.
  • Zet de gevulde paprika's nog 10-15 minuten in de oven, totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd.
Trefwoord gevulde paprika koolhydraatarm, koolhydraatarme gevulde paprika's, koolhydraatarme paprika's gevuld