Ga terug
koolhydraatarm gebak

Koolhydraatarm gebak: chocoladetaartje

Een heerlijk én koolhydraatarm chocoladetaartje!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang dessert
Porties 2 personen
calorieën 472 kcal

Benodigdheden

  • Springvormpjes 10 cm
  • mixer
  • Pannetje voor au bain marie

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Bekleed 2 springvormpjes van 10cm met bakpapier.
  • Doe het amandelmeel, de Sukrin ahornsiroop, het zout en de cacaopoeder in een kom. Meng tot het één geheel wordt.
  • Verdeel het deeg over de bodempjes van de 2 springvormpjes.
  • Meng de helft van het Sukrin chocolademousse zakje met 100 ml magere melk. Klop op hoge snelheid met elektrische mixer gedurende 3-5 minuten. Verdeel de chocolademousse over de 2 springbodempjes en zet voor 1 à 1,5 uur in de koelkast.
  • Smelt voor de topping 50 gram Sukrin pure chocolade au bain marie en verdeel dit over de mousse die stijf genoeg is. Laat de chocolade uitharden.
  • Haal de taartjes uit de springvorm en geniet!
Trefwoord chocoladetaartje koolhydraatarm, koolhydraatarm gebak, low carb gebak