10086 beoordelingen
Dit vezelrijke amandelmeel van Sukrin is een must-have voor iedereen met een allergie die van bakken houdt. Het biedt een voedzame en smakelijke basis voor je creaties.
Voedingswaarden | Per 100 gram | Per portie (20 g) |
---|---|---|
Energie (kJ) | 1.530 | 306 |
Energie (kcal) | 366 | 73 |
Vetten (g) | 10 | 2,0 |
-wv. verzadigd (g) | 0,8 | 0,2 |
-wv. choline | 0,0 | 0,0 |
-wv. linolzuur | 0,0 | 0,0 |
-wv. linoleenzuur | 0,0 | 0,0 |
Koolhydraten (g) | 11 | 2,2 |
-wv. suikers (g) | 7,5 | 1,5 |
-wv. polyolen | 0,0 | 0,0 |
Vezels (g) | 13 | 2,6 |
Eiwitten (g) | 51 | 10 |
Zout (g) | 0,00 | 0,00 |
Natrium | 0,00 | 0,00 |
Je kunt Sukrin amandelmeel gebruiken voor alles waar je meel voor zou gebruiken. Amandelmeel gedraagt zich iets anders dan gewoon meel omdat het glutenvrij is. Gluten helpen gistdeeg te rijzen omdat gluten kleine gasbelletjes in het deeg insluiten. Gluten werken ook als een bindmiddel en maken het deeg gemakkelijker te bewerken. Als je met gistdeeg bakt, kun 10 tot 20% van het meel vervangen met amandelmeel. Dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof verhogen met 5 tot 10%.
Als je recept helemaal geen gist bevat, dan kun je 100% van het meel vervangen met amandelmeel. Omdat amandelmeel veel vezels bevat, zal het meer vloeistof opnemen dan andere soorten meel. Daarom moet je, als je het meel 100% vervangt met amandelmeel, de hoeveelheid amandelmeel met 50 tot 60% reduceren of je moet de hoeveelheid vloeistof verhogen.
Let er op dat als je alleen met amandelmeel bakt, de deeg sneller uit elkaar valt dan deeg met gewoon meel. Een tip om dit op te lossen is Fiberfin te gebruiken. Lees meer over Fiberfin.