93 beoordelingen
Of je nu muffins, taarten of brood bakt, deze vezelrijke bakmix van Sukrin is allergievriendelijk en perfect voor al je bakbehoeften.
Voedingswaarden |
Met toevoegingen* | Zonder toevoegingen* | ||
Per 100 gram |
Per portie (76 g) |
Per 100 gram |
Per portie (76 g) |
|
Energie (kJ) | 1.042 | 792 | 656 | 499 |
Energie (kcal) | 249 | 189 | 157 | 119 |
Vetten (g) | 16 | 12 | 2,3 | 2,0 |
-wv. verzadigd (g) | 2,1 | 1,6 | 0,0 | 0,0 |
Koolhydraten (g) | 26 | 20 | 42 | 32 |
-wv. suikers (g) | 0,4 | 0,3 | 0,6 | 0,4 |
-wv. polyolen (g) | 17** | 13** | 28** | 21** |
Vezels (g) | 7,3 | 5,5 | 12 | 9,0 |
Eiwitten (g) | 9,9 | 7,5 | 11 | 8,0 |
Zout (g) | 1,30 | 0,99 | 2,15 | 2,00 |
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 100 gram koude roomboter in blokjes. Tip: in de keukenmachine is dit zó gepiept. Voeg 2 eieren en 80 gram kwark toe. Gooi er lekker wat gehakte noten, stukjes chocolade of rozijntjes bij - net waar je zin in hebt. Vorm er grove scones van en bak 15 minuten op 200 °C.
Klop 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 150 ml water en 100 ml olie tot een glad beslag. Giet in een ingevette cakevorm en bak 20 minuten op 175 °C. Ondertussen: smelt 20 g boter, voeg 40 g gehakte amandelen, 3 el FiberSirup Gold en ¾ el bloem toe en verwarm al roerend. Verdeel dit mengsel over de cake en bak nog 15 minuten.
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 150 ml water en 100 ml olie. Giet drie kwart van het beslag in een aparte kom en voeg daar 2 el cacaopoeder en 2 el Sukrin Gold aan toe. Giet de twee mengsels om en om in een ingevette cakevorm. Trek er tot slot een mes doorheen voor het marmer-effect. Bak 35 minuten op 175 °C.
Meng 1-2 dl blauwe bessen (vers of diepvries) met 2-3 el Sukrin Gold. Klop 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 150 ml water en 100 ml olie. Giet het beslag in muffinvormpjes, verdeel de bessen erover en bak 20 minuten op 175 °C.
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 150 ml water, 60 g olie, 90 g zure room en het sap + rasp van een citroen. Verdeel over muffinvormpjes en bak 20 minuten op 175 °C.
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 150 ml water, 100 ml olie, 50 g geraspte kokos, 1 à 2 el Sukrin Gold en anderhalf tl kaneel. Verdeel over muffinvormpjes en bak 20 minuten op 175 °C.
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 150 ml water, 100 ml olie, 2 el cacaopoeder en 3 el Sukrin Gold. Giet in muffinvormpjes en bak 20 minuten op 175 °C.
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 200 ml melk, 1 dl olie of gesmolten boter, 1 à 2 tl kardemom en 2 tl psylliumvezels. Bak in een wafelijzer en geniet terwijl ze nog warm zijn.
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 400 ml (karne)melk, 2 eieren en 1 tl baking soda. Bak kleine hoopjes in een koekenpan, zo’n 1 à 2 minuten per kant. Draai pas om als je belletjes ziet.
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 150 ml water en 100 ml olie. Giet het beslag in een ingevette cakevorm, leg er pruimenpartjes op en bestrooi met Sukrin Gold en kaneel. Bak 30 minuten op 175 °C.
Maak ondertussen de topping: mix 50 g boter, 50 g Sukrin Gold en 50 g bloem (of amandelmeel). Voeg 50 g grofgehakte noten toe met 1 tl kaneel, halve tl kruidnagel en halve tl kardemom. Verdeel dit mengsel na 30 minuten over de halfgare cake en bak nog 20 minuten.
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 150 ml water, 100 ml olie, 2 el cacaopoeder en 2 à 3 el Sukrin Gold. Giet in een ingevette cakevorm en bak 35 minuten op 175 °C.
Meng 1 doos Sukrin Bakmix met 4 eieren, 150 ml water, 100 ml olie, 200 g geraspte wortel, 1 tl baking soda en 3 tl kaneel. Roer tot een glad mengsel. Bak 40 minuten in het midden van de oven op 175 °C.