Vlees- en viswijzer

Op deze pagina kun je onze vlees- en viswijzer vinden. Eet je vegetarisch? Op deze pagina kun je ook vinden welke vleesvervangers je mag hebben. Vlees, vis en vleesvervangers mag je eten vanaf fase 2 in je proteine dieet. De hoeveelheid per portie is ongeveer 150-200 gram. Is er iets niet duidelijk of heb je ergens vragen over? Je kunt vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice.  

 Toegestane vlees- en vissoorten proteinedieet

     
         
 Rundvlees    Varkensvlees    Lamsvlees

Baklap
Biefstuk
Braadlap
Entrecote
Klapstuk
Lever
Nier
Ossenhaas / tournedos
Poulet
Rollade
Rosbief
Tartaar

Filet
Fricandeau
Gehakt
Hamlap
Karbonade / -kotelet
Lever
Nier
Oester
Poulet
Varkenshaas

 

Nier
Schouder

 Kip    Schaal- en schelpdieren    Vis

Bout / poot zonder vel
Kalkoen- / kipfilet
Lever
Rollade

 

Ansjovis
Forel
Haring
Heilbot
Kabeljauw
Koolvis
Poon
Schar
Schol
Stokvis
Tilapia
Tonijn
Tong
Wijting
Zalm
Zalmforel
Zeewolf

 
 
 

Escargots
Garnalen
Gamba
Inktvis
Krab
Kreeft
Rivierkreeftjes
Sint Jacobsschelpen
Surimi

 
 ••••••••••••••  
Vlees tijdens proteinedieet  
 
 
 
 Vleesvervangers
     

Ei (2 eieren is 100 gram)
Seitan
Tahoe
Tempé
Tofu
Vegetarische filet
Vegetarisch gehakt
Vegetarische kipstukjes
Vegetarische stukjes  

 

 

Let op:

Vlees, vis & vleesververvangers zijn toegestaan vanaf fase 2.
Je mag 100 gram vlees, vis of vleesvervanger per dag eten.
Gebruik bij voorkeur biologische producten en koop de producten nooit gepaneerd.