Courgette koeken
Dit recept is voor 3 spinazie courgette koeken en geschikt vanaf fase 1.

Benodigdheden:
- Koekenpan
- Rasp

Ingrediënten
Voor de koeken:
- 2 eieren
- 100 gram spinazie
- 50 gram courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook

Voor de dipsaus
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 25 gram komkommer
- 1 lente-ui
- peterselie

Extra naar smaak toevoegen:
- Peper en zout

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie kort. Zet de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit.
Rasp de courgette en laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Meng de eieren met de knoflook, geraspte courgette en spinazie goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de koekenpan opnieuw en bak ongeveer 3 koeken.
Snijd de komkommer en peterselie in kleine stukjes en de lente-ui in dunne ringen. Meng de ingrediënten voor de dipsaus en serveer met de courgette koeken.

Eet smakelijk!

De courgette koeken zijn de ideale lunch of tussendoortje! Je kunt de courgette natuurlijk ook vervangen met andere groenten. Let dan wel even op de groentewijzer. In de verschillende kolommen kun je aflezen welke groentesoort je mag nuttigen in iedere fase van het dieet.

Vond je dit recept leuk? Houd dan onze blog en Protislank facebook in de gaten voor meer proteïnedieet recepten.