Voel je fit en vol zelfvertrouwen met het eiwitdieet

Wat is het eiwitdieet?

Eiwitdieet volgen? Bij onze klantenservice krijgen wij vaker de vraag wat nu precies het verschil is tussen het proteïnedieet en eiwitdieet. Is er één beter dan de ander? Het antwoord daarop is vrij simpel: er is geen verschil tussen proteïne en eiwit. Proteïnen zijn eiwitten. Het gaat hier om dezelfde bouwstof, maar met twee verschillende namen. Het verschil zit ook in het land waarin je het dieet volgt. In België wordt het het dieet vaak het proteïnedieet genoemd en in Nederland veelal het eiwitdieet.

Het eiwitrijk dieet is een dieet waarbij je je energie voor het grootste gedeelte uit voedsel haalt dat een hoge kwaliteit aan eiwitten bevat. Met een eiwitdieet eet je eiwitrijk voedsel en minder koolhydraten. Doordat je voldoende eiwitten eet zal je minder snel weer trek krijgen, je spiermassa behouden en je doel sneller bereiken. Een goede balans van eiwitten, koolhydraten en vetten draagt bij aan een gezonde levensstijl met een gezond gewicht. Tijdens het volgen van het eiwitdieet zul je leren wat een goede balans voor jouw lichaam is waardoor je een gezonde levensstijl zult bereiken en behouden! Niet alleen voor enkele dagen, maar ook op langere termijn.

protislank korting

Wat zijn eiwitten?

Buiten de naam om is er dus geen verschil tussen het proteïnedieet en het eiwitdieet, maar wat zijn proteïnen en eiwitten nu precies? Eiwitten leveren calorieën en aminozuren voor je lichaam. De bouwstenen voor het eiwit in de lichaamscellen zijn aminozuren. Het lichaam maakt zelf bepaalde aminozuren aan, maar het overige gedeelte moet uit voeding worden gehaald. Dit gedeelte noemen wij essentiële aminozuren. Sommige van deze eiwitten staan bekend onder de naam enzymen. Enzymen zetten een chemische reactie in gang en zijn verantwoordelijk voor de stofwisseling in je lichaam. In dit proces worden voedingsstoffen omgezet in bouwstoffen en energie.

Er zit een verschil tussen dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten en hoe deze worden gebruikt door het lichaam. Plantaardige eiwitten bevatten minder essentiële aminozuren. Dat houdt in dat vegetariërs en veganisten meer eiwitrijke voeding moeten nuttigen. Plantaardige eiwitten kun je vooral vinden in peulvruchten zoals soja en bonen, noten, paddenstoelen en graanproducten. Dierlijke eiwitten kun je vooral vinden in kaas, melkproducten, vlees, vis en eieren.

proteïnedieet afvallen

Hoeveel eiwitten heb ik nodig?

Vegetariërs en veganisten hebben meer eiwitten nodig dan de ongeveer 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht van een volwassene die vlees eet. Ook kinderen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven hebben meer nodig. Met een goed samengesteld proteïnedieet zoals die van Protislank verlies je (over)gewicht en zorg je er voor dat de spiermassa niet verloren gaat. Dit is met name ook erg belangrijk voor kracht- en duursporters waarbij een uitgebalanceerd eiwitrijk dieet bijdraagt aan hun sportieve prestaties.

Waarom een eiwitdieet werkt

Eiwitten zijn belangrijk bij het optimaal functioneren van het lichaam. Zij worden namelijk omgezet in aminozuren, wat essentiële stoffen voor een gezond lijf zijn. Dit geldt onder andere voor de spiermassa, die intact blijft wanneer je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Dit komt naast de gezondheid ook het afvallen ten goede. Spiermassa is namelijk nodig om vetten te verbranden. Veel diëten gaan ten koste van deze spiermassa, waardoor het steeds moeilijker wordt om gewicht te verliezen. Een probleem waar je bij het eiwitten dieet dus geen last van zal hebben!

Daarnaast hebben eiwitten de eigenschap dat ze de trek stillen. Het gevolg hiervan is dat het het volgen van het dieet een stuk gemakkelijker maakt. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je het dieet langer volhoudt en je dus nog sneller je doel bereikt.

Eiwitdieet van Protislank

Het eiwitrijk dieet is een van de meest succesvolle manieren om de strijd aan te gaan om een gebalanceerd en gezonde levensstijl te bereiken. Het eiwitdieet van Protislank is gebaseerd op twee pijlers; eiwitrijk, koolhydraatarm en vetarm. Met hulp van onze diëtiste, gratis coaching en heerlijke producten gaan wij ervoor zorgen dat jouw ongezonde levensstijl voorgoed tot het verleden behoort. De succesformule is de combinatie van een eiwitrijk en een vet- en suikerarm eetpatroon. Door deze uitgebalanceerde verhouding pak je jouw doel bij de bron aan terwijl de spiermassa intact blijft.

Het dieet is in 4 verschillende fasen opgebouwd. In iedere fase ga je iets extra's aan je voedingspatroon toevoegen. Dit gaat geleidelijk. Zo raakt je lichaam hieraan gewend. Het dieet van Protislank is niet tijdgebonden, maar gebonden aan het doel dat je voor ogen hebt. Per fase hebben wij uitgeschreven wat de richtlijnen van de betreffende fase zijn en waar deze uit bestaan. Bij Protislank geloven wij in een gezonde en verantwoorde manier om eengebalanceerde en gezonde levensstijl te bereiken en daarbij de spiermassa te behouden.

proteïnedieet is een eiwitdieet

Een belangrijk onderdeel van het eiwitten dieet is het assortiment aan eiwitrijke dieetproducten. We hebben het in dit geval niet over voedingswaren die van nature rijk zijn aan eiwitten, maar over artikelen die verrijkt zijn met extra hoogwaardige eiwitten. De producten van Protislank zijn veelal eiwitrijk, hebben een verlaagd gehalte aan koolhydraten en zijn gemakkelijk overal mee naartoe te nemen en te nuttigen. Onze eiwit producten bevatten meer voedingsstoffen en geen overtollige calorieën. Op deze manier zijn afslankdoeleinden een stuk gemakkelijker te realiseren en wordt het productaanbod aanzienlijk vergroot. Daarbij is bij de ontwikkeling van deze producten veel aandacht besteed aan het creëren van een optimale smaakbeleving, wat het volgen van een dergelijk dieet nog gemakkelijker maakt. Denk eens aan de overheerlijke proteïne repen van Protislank.

Om het dieet naast effectief ook nog eens heel makkelijk te maken biedt Protislank eiwit dieet weekmenu’s die je begeleiden tijdens het afvallen. Daarnaast staat er een team van experts voor je klaar die per email of telefoon beschikbaar zijn voor al jouw vragen. Je krijgt dus zowel op product- als ondersteuningsniveau optimale begeleiding bij het volgen van het dieet.

Bij Protislank geloven wij niet in een crash dieet. Na het volgen van een crash dieet is de kans groot dat je terugvalt in je oude ongezonde levensstijl en dat willen wij bij Protislank graag voorkomen. Wij besteden daarom veel zorg aan het samenstellen van onze producten en onzeeiwitdieet schema's. Gezonde eet- en leefgewoontes zijn dan erg belangrijk. Je wilt je oude eetgewoontes niet herhalen en ook daarbij krijg je ondersteuning. Het belangrijkste is om per dag rond de 45 gram koolhydraten uit te komen om het juiste effect te kunnen bereiken met onze eiwitrijke producten en op een gezonde manier je doel te kunnen bereiken.

voordeel startpakketten

Dieet vol eiwitten én gemak

Het volgen van een eiwitdieet vergt geen hoog gevorderde kookkunsten of zeeën van tijd in de keuken. De producten zijn makkelijk en snel te maken, in de meeste gevallen is zelfs enkel aanlengen met water nodig om de basis van een gerecht te maken. Zo houd je tijd over voor andere dingen zonder dat dit ten koste gaat van het verkrijgen van een hoogwaardige maaltijd.

De proteïne producten zijn natuurlijk handig, maar soms is het ook lekker om de keuken in te duiken voor variatie. Wij hebben de lekkerste eiwitdieet recepten (gratis) voor je samengesteld zodat je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel zet. Maandelijks vind je nieuwe eiwitrijke recepten om tijdens je dieet gezond en gevarieerd te blijven eten.

Wij geven je vrijblijvend advies over je eiwitdieet

Wij staan altijd vrijblijvend voor je klaar! Wanneer je het proteïne dieet wilt volgen, krijg je altijd vrijblijvend advies van onze collega's van de klantenservice. Zij geven jou de nodige tips en trucs, belangrijke informatie, helpen je de juiste producten te kiezen en ondersteunen jou waar nodig. Dit advies kun je altijd vrijblijvend krijgen. Uit ervaring weten wij dat het moeilijk kan zijn om bezig te zijn met een dieet, terwijl het eten niet lekker is. Dit is bij de producten van Protislank niet het geval. De producten van Protislank hebben een fantastische smaak, bevatten de juiste ingrediënten die jou helpen om je doel te bereiken en je kunt deze gemakkelijk bereiden en nuttigen. Hier hoef je geen kok voor te zijn.

Eet je vegetarisch, glutenvrij of bijvoorbeeld koolhydraatarm? Dit is geen probleem! Ook hier hebben wij aan gedacht met onze producten. Via onze website hebben wij aan de linkerkant een filter waar je de producten op uit kunt zoeken en bestellen. Zo is er voor ieder wat wils en kan iedereen het proteïne dieet van Protislank volgen. Wij proberen je altijd te voorzien van de nieuwste informatie, blogs, recepten, tips en trucs. Protislank staat continu in ontwikkeling om zo de kwaliteit te waarborgen voor onze klanten. Mocht er iets niet duidelijk zijn, dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice.

Eiwitdieet, volop voordelen!

Alle pluspunten bij elkaar opgeteld maakt van het eiwitdieet van Protislank een gezond en verantwoorde methode om de strijd aan te gaan met een ongezonde levensstijl. Door het gebruiksgemak, de effectiviteit en de smaakbeleving op een hoog niveau te houden biedt Protislank een totaaloplossing die makkelijk toepasbaar is in het dagelijks leven. Dit gecombineerd met de ondersteuning van het ervaren Protislank team zorgt ervoor dat een ongezond gewicht bij voorbaat de verliezende partij is!