Eiwitdieet

Eiwitdieet volgen? Bij onze klantenservice krijgen wij vaker de vraag wat nu precies het verschil is tussen het proteïnedieet en eiwitdieet. Is er één beter dan de ander? Waar zit het verschil in? Het antwoord daarop is vrij simpel: er is geen verschil tussen het proteïnedieet en eiwitdieet. Proteïnen zijn eiwitten. Het gaat hier om dezelfde bouwstof, maar heeft twee verschillende namen.  Het verschil zit ook in het land waarin je het dieet volgt. In België wordt het het dieet vaak het proteïnedieet genoemd en in Nederland veelal het eiwitdieet.

Het eiwitdieet is een dieet waarbij je je energie voor het grootste gedeelte uit voedsel haalt dat een hoge kwaliteit aan eiwitten bevat. Met een eiwitdieet eet je eiwitrijk voedsel. Hierdoor krijg je geen hongergevoel! Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. Het draagt bij aan een gezonde leefstijl met een goed gewicht. Dit is dé reden waarom dit dieet werkt. Niet alleen voor enkele dagen, maar ook op langere termijn. De producten van Protislank zijn eiwitrijk, hebben een verlaagd gehalte aan koolhydraten en zijn gemakkelijk overal mee naartoe te nemen en te nuttigen.  

protislank korting

wat zijn eiwitten nu precies?

Buiten de naam om is er dus geen verschil tussen het proteïnedieet en het eiwitdieet, maar wat zijn proteïnen en eiwitten nu precies? Waar heb je ze voor nodig? Eiwitten leveren calorieen en amonizuren voor je lichaam. De bouwstenen voor het eiwit in de lichaamscellen zijn aminozuren. Het lichaam maakt zelf bepaalde aminozuren aan, maar het overige gedeelte moet uit voeding worden gehaald. Dit gedeelte noemen wij essentiele aminozuren. Sommige van deze eiwitten staan bekend onder de naam enzymen. Enzymen zetten een chemische reactie in gang en zijn verantwoordelijk voor de stofwisseling in je lichaam. In dit procies worden voedingsstoffen omgezet in bouwstoffen en energie.

Er zit een verschil tussen dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten en hoe deze worden gebruikt door het lichaam. Plantaardige eiwitten bevatten minder essentiele aminozuren. Dat houdt in dat vegetariers en veganisten meer eiwitrijke voeding moeten nuttigen. Plantaardige eiwitten kun je vooral vinden in paddenstoelen, graanproducten, peulvruchten en noten. Dierlijke eiwitten kun je vooral vinden in kaas, melkproducten, vlees, vis en eieren.

proteïnedieet afvallen

Hoeveel eiwitten heb ik nodig?

Vegetariers en veganisten hebben meer eiwitten nodig dan de ongeveer 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht van een volwassene die vlees eet. Ook kinderen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven hebben meer nodig. Met een goed samengesteld proteïnedieet / eiwitdieet zoals die van Protislank verlies je (over)gewicht en zorg je er voor dat de spiermassa niet verloren gaat. Dit is met name ook erg belangrijk voor kracht- en duursporters waarbij een uitgebalanceerd eiwitdieet bijdraagt aan hun sportieve prestaties. 

Bij Protislank geloven wij niet in een crash dieet. Hierdoor ontstaat het zogenaamde ''jojo-effect'' en die willen wij bij Protislank graag voorkomen. Wij besteden daarom veel zorg aan het samenstellen van onze producten en onze eetschema's. Het belangrijkste is om per dag rond de 45 gram koolhydraten uit te komen om het juiste effect te kunnen bereiken met onze eiwitrijke producten en op een gezonde manier je gewicht te kunnen bereiken, zonder hongergevoel! Het dieet is in 4 verschillende fasen opgebouwd. In iedere fase ga je iets extra's aan je voedingspatroon toevoegen. Dit gaat geleidelijk. Zo raakt je lichaam hier aan gewend. Het dieet van Protislank is niet tijdsgebonden, maar gewichtgebonden. Per fase hebben wij uitgeschreven wat de richtlijnen van de betreffende fase zijn en waar deze uit bestaan. Bij Protislank geloven wij in een gezonde en verantwoorde manier om lichaamsgewicht te verliezen en de spiermassa te behouden.  

Wij geven je vrijblijvend advies over je eiwitdieet

Wij staan altijd vrijblijvend voor je klaar! Wanneer je het proteine dieet wilt volgen, krijg je altijd vrijblijvend advies van onze collega's van de klantenservice. Zij geven jou de nodige tips en trucs, belangrijke informatie, helpen je de juiste producten te kiezen en ondersteunen jou waar nodig. Dit advies kun je altijd vrijblijvend krijgen. Uit ervaring weten wij dat het moeilijk kan zijn om bezig te zijn met een dieet, terwijl het eten niet lekker is. Dit is bij de producten van Protislank niet het geval. De producten van Protislank hebben een fantastische smaak, bevatten de juiste ingredienten die jou helpen om je doel te bereiken en je kunt deze gemakkelijk bereiden en nuttigen. Hier hoef je geen kok voor te zijn.   

Eet je vegetarisch, glutenvrij of bijvoorbeeld koolhydraatarm? Dit is geen probleem! Ook hier hebben wij aan gedacht met onze producten. Via onze website hebben wij aan de linkerkant een filter waar je de producten op uit kunt zoeken en bestellen. Zo is er voor ieder wat wils en kan iedereen het proteine dieet van Protislank volgen. Wij proberen je altijd te voorzien van de nieuwste informatie, blogs, recepten, tips en trucs. Protislank staat continu in ontwikkeling om zo de kwaliteit te waarborgen voor onze klanten. Mocht er iets niet duidelijk zijn, dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. 

proteïnedieet is een eiwitdieet

 

Het eiwitdieet is een van de meest succesvolle manieren om de strijd aan te gaan met overtollige kilo’s. Deze snelle en effectieve methode zorgt ervoor dat overgewicht voorgoed tot het verleden behoort. De succesformule achter dit eiwitdieet is de combinatie van een eiwitrijk en een vet- en suikerarm eetpatroon. Door deze verhouding wordt de vetverbranding gestimuleerd terwijl de spiermassa intact blijft.

Een belangrijk onderdeel van het eiwitdieet is het assortiment aan eiwitrijke dieetproducten. We hebben het in dit geval niet over voedingswaren die van nature rijk zijn aan eiwitten, maar over artikelen die verrijkt zijn met extra hoogwaardige eiwitten. Op deze manier zijn afslankdoeleinden een stuk gemakkelijker te realiseren en wordt het productaanbod aanzienlijk vergroot. Daarbij is bij de ontwikkeling van deze producten veel aandacht besteed aan het creëren van een optimale smaakbeleving, wat het volgen van een dergelijk dieet nog gemakkelijker maakt. Denk eens aan de overheerlijke proteïne repen van Protislank.

voordeel startpakketten

Waarom een eiwitdieet werkt

Eiwitten zijn belangrijk bij het optimaal functioneren van het lichaam. Zij worden namelijk omgezet in aminozuren, wat essentiële stoffen voor een gezond lijf zijn. Dit geldt onder andere voor de spiermassa, welke intact blijft wanneer je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Dit komt naast de gezondheid ook het afvallen ten goede. Spiermassa is namelijk nodig om vetten te verbranden. Veel diëten gaan ten koste van deze spiermassa, waardoor het steeds moeilijker wordt om gewicht te verliezen. Een probleem waar je bij het eiwitdieet dus geen last van zal hebben!

Daarnaast hebben eiwitten de eigenschap dat ze je langer een vol gevoel geven. Het directe gevolg hiervan is dat het hongergevoel langer uitblijft, wat het volgen van het dieet een stuk gemakkelijker maakt. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je het dieet langer volhoudt en je dus in totaal meer gewicht verliest.

Eiwitdieet van Protislank

De afvalmethode van Protislank is gebaseerd op twee pijlers; eiwitrijk en koolhydraat- en vetarm. Op basis van deze principes is een assortiment aan etenswaren samengesteld die aan deze eisen voldoen. Om het dieet naast effectief ook nog eens heel makkelijk te maken biedt Protislank eetschema’s die je begeleiden tijdens het afvallen. Daarnaast staat er een team van experts voor je klaar die per email of telefoon beschikbaar zijn voor al jouw vragen. Je krijgt dus zowel op product- als ondersteuningsniveau optimale begeleiding bij het volgen van het dieet.

Dieet vol eiwitten én gemak

Het volgen van een eiwitdieet vergt geen hoog gevorderde kookkunsten of zeeën van tijd in de keuken. De producten zijn makkelijk en snel te maken, in de meeste gevallen is zelfs enkel aanlengen met water nodig om de basis van een gerecht te maken. Zo houd je tijd over voor andere dingen zonder dat dit ten koste gaat van het verkrijgen van een hoogwaardige maaltijd.

Eiwitdieet, volop voordelen

Alle pluspunten bij elkaar opgeteld maakt van het eiwitdieet van Protislank een effectieve methode om de strijd met de overtollige kilo’s aan te gaan. Door het gebruiksgemak, de effectiviteit en de smaakbeleving op een hoog niveau te houden biedt Protislank een totaaloplossing die makkelijk toepasbaar is in het dagelijks leven. Dit gecombineerd met de ondersteuning van het ervaren Protislank team zorgt ervoor dat overgewicht bij voorbaat de verliezende partij is!